Видео записи са седмог сабора

Loading Player...
Watching:


    Пети велики сабор традиционалног певања извика одржан је у Новој Вароши 24. јула 2015. године. На веома посећеној манифестацији наступили су 23 такмичарска дуета из седам општина западне Србије и то у четири категорије: дечјој (4 пара), женској (3 пара), мушкој (13 парова) и у женско-мушкој комбинацији (3 пара).  Певаче је оцењивао стручни жири у саставу: доктор Сања Радиновић, етномузиколог,  доцент на Музичкој академији у Београду, председница жирија, Марија Раковић , етномузиколог из Прибоја и Милутин Гујаничић, један од најистакнутијих и највише награђиваних певача ове традиционaлне песме, чланoви жирија.

Register to read more...

 У Новој Вароши је 25. јула 2014. године одржан Четврти велики сабор традиционалног певања извика. Збогвременских неприлика први део сабора је одржан на тргу а наставак у Дому културе. И поред тешкоћа сабор је протекао успешно, уз велики број посетилаца. У такмичарском делу манифестације учествовало је четрнаест певачких парова, док су ревијално наступили седам парова са певачким подмлатком.

Register to read more...

Млади чланови Друштва за неговање традиционалног певања извика победници су Шестог фестивала изворног певања младих певачких група Србије, који је одржан у Аранћеловцу 17. јула 2014. године. Прво место у мушкој конкуренциуји освојили су Боривоје Илић, стар 12 година, уз Негбине и Немања Милојевић, стар 11 година, из Беле Реке. Победили су са песмом Муртеницом ветар дува.

Видео записи са шестог сабора

Loading Player...
Watching:

Видео записи са петог сабора

Loading Player...
Watching:

Видео записи са четвртог сабора

Loading Player...
Watching:

Видео записи са трећег сабора

Loading Player...
Watching:

Видео записи са другог сабора

Loading Player...
Watching:

Видео записи са првог сабора

Loading Player...
Watching:

Пријатељи

Текстови песама

Посетиоци

384723
ДанасДанас91
ЈучеЈуче115
Ове недељеОве недеље819
Овог месецаОвог месеца2412
УкупноУкупно384723
Највише 11-17-2018 : 512
Пријављених 0
Гостију 8
Регистрованих 2
Copyright © 2019 Друшто за неговање традиционалног певања ИЗВИКА. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.
mod_dbrss2 AJAX RSS Reader poweredbysimplepie